Блажено ще заспя
в прегръдките твои,
Ти богиньо на щастието
и ангел на радостта –
спасение мое! И когато
заспя, Ти идеш в
съня ми, като красива
Венера, чиста и бляскава
в своята голота!...
Сънувам кожата ти бяла,
като слонова кост –
уханна, като роза!
Сънувам те и знам, че
в прегръдките ти
блажено спя- какво
щастие и каква радост
да те имам и на сън,
и на яве!... И когато се
пробудя, Ти пробуждаш
се с мен – в очите ти светли
и ясни поглеждам!...
Бистри и дълбоки са,
като планински поток-
каква свежест и прохлада
носят те за душата моя!
Какво е това между нас –
каква любов, каква хармония!
Влюбени сме, като деца –
Ти, блажена Венера
и Аз, буен Марс
© Нако Наков Todos los derechos reservados