19.06.2018 г., 14:07 ч.

Венера и Марс 

  Поезия » Любовна
584 1 2

Блажено ще заспя

в прегръдките твои,

Ти богиньо на щастието

и ангел на радостта –

спасение мое! И когато

заспя, Ти идеш в

съня ми, като красива

Венера, чиста и бляскава

в своята голота!...

Сънувам кожата ти бяла,

като слонова кост –

уханна, като роза!

Сънувам те и знам, че

в прегръдките ти

блажено спя- какво

щастие и каква радост

да те имам и на сън,

и на яве!... И когато се

пробудя, Ти пробуждаш

се с мен – в очите ти светли

и ясни поглеждам!...

Бистри и дълбоки са,

като планински поток-

каква свежест и прохлада

носят те за душата моя!

Какво е това между нас –

каква любов, каква хармония!

Влюбени сме, като деца –

  Ти, блажена Венера

     и Аз, буен Марс

© Нако Наков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ааа... Ако бях малко по- глупав щях да си помисля, че искаш да ми кажеш нещо- шегувам се. Благодаря ти от сърце, Светла!
  • Ах, че си сладкодумец...
Предложения
: ??:??