6 ago 2008, 10:39

Верният път 

  Poesía » Filosófica
1362 0 11

В излишните тръпки

си влагах тревогата,

по чуждите стъпки поемах

и дишах на прахта им отровата.

Безличните желах да поправя,

безпътните - някак да ги упътя.

Предишни призраци да забравя

не исках - в изминати грешки се скитах...

Те бълваха демонски огън,

с очи посивели ме стреляха жадно,

аз милвах ги с обич, но словом

ги молих - умирах от тяхната злоба коварна...

И сви се сърцето ми в тиха молитва,

безнадеждната болка изпитах...

Те не бяха виновни, че аз ги обичах,

а... ми посочиха верния път без да питам...

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??