19 dic 2023, 11:12

Весела Коледа /акростих/ 

  Poesía » Verso acróstico
215 2 2

Вилнее снежната фъртуна,

Елхата призрачно блести,

Следи проправят си пъртина,

Единий бог се днес роди!

 

Ликуват всички християни,

Апостолите вдигат тост,

Кръстът отваря стари рани

Очакващ Коледния гост!

 

Лукавият разперва мрежи,

Езичниците в тях лови,

Денят началото бележи,

А грейват Коледни звезди!

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??