19.12.2023 г., 11:12 ч.

Весела Коледа /акростих/ 

  Поезия » Акростихове
175 2 2

Вилнее снежната фъртуна,

Елхата призрачно блести,

Следи проправят си пъртина,

Единий бог се днес роди!

 

Ликуват всички християни,

Апостолите вдигат тост,

Кръстът отваря стари рани

Очакващ Коледния гост!

 

Лукавият разперва мрежи,

Езичниците в тях лови,

Денят началото бележи,

А грейват Коледни звезди!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??