19 дек. 2023 г., 11:12

Весела Коледа /акростих/ 

  Поэзия » Акростихи
232 2 2

Вилнее снежната фъртуна,

Елхата призрачно блести,

Следи проправят си пъртина,

Единий бог се днес роди!

 

Ликуват всички християни,

Апостолите вдигат тост,

Кръстът отваря стари рани

Очакващ Коледния гост!

 

Лукавият разперва мрежи,

Езичниците в тях лови,

Денят началото бележи,

А грейват Коледни звезди!

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??