Ветре бурни, защо не заспиваш?!
Уморен си от дневният бяг.
Разкажи ми за вечната обич,
ще те скрия до външният праг.
Ветре мъдри, ти всичко разбираш!
Надживяваш неволи и страх.
Разкажи ми за вечната вярност,
ще те пазя от кал и от прах.
Ветре тъжни, недей да униваш!
Утре пак ще летиш над света.
Разкажи ми сега без да скриваш,
как да пазя докрай любовта.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados