28.02.2018 г., 23:31 ч.

Ветре 

  Поезия » Друга
485 7 14

               Ветре бурни, защо не заспиваш?!

               Уморен си от дневният бяг.

               Разкажи ми за вечната обич,

               ще те скрия до външният праг.

 

               Ветре мъдри, ти всичко разбираш!

               Надживяваш неволи и страх.

               Разкажи ми за вечната вярност,

               ще те пазя от кал и от прах.

 

               Ветре тъжни, недей да униваш!

               Утре пак ще летиш над света.

               Разкажи ми сега без да скриваш,

               как да пазя докрай любовта.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??