27 jun 2012, 0:09

Видение 

  Poesía
652 0 15

Призори те сънувах внезапно

(само на крачка от скръбта на нощта),

като лъч се разсипа стократно

в тесния сумрак на мойта душа.

 

Така отчетливо ми се усмихна

с твойте топли от обич очи,

а по детски открито се смееха

мойте спомени и в небето звезди.

 

Аз разбирам – това е видение

(нито мога да пипна... ни да прегърна...),

исках целият свят да спре само миг,

и да мога пак да усетя уханието за теб.

 

В тази граница причудлива и тънка

(между тъжна реалност и щастие-сън),

се любувах на нашата среща...

В полу-мрак... Полу-тон... Полу-сън...

 

Весела ЙОСИФОВА

2012 г.

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??