13 nov 2009, 12:28

Виж тихото 

  Poesía » Otra
689 0 7

 

 


Защо мръква?

Дали

светлото отива да спи...

А къде?

Може би

под листата на дърветата,

когато ги има,

а през зимата

сигурно се сгушва

в стрехите на къщите.

Дали му е топло

или самотно и студено там...

Не,

сигурно слуша

шепота на пламъка

в печките

и се усмихва,

спомняйки си лятото.

Нали спомените топлят...

 

Пак мръкна.

Само колите

с очите си

инатливо порят тъмнината.

Но щом спрат да ръмжат

и те заспиват.

Тогава

остава само тъмна

тишина.

 

И аз млъквам.

Отивам

да те сънувам.

А ти

виж тихото -

ще се срещнем там.

 

 

 

 

 

© Ласка Александрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??