Живеещият край морето,
най-накрая го намери
и разбра, че то е кротко,
но сутрин страшно реве,
защото нощем е самотно,
точно в часовете, когато
той го гледа от балкона,
отпивайки си от кафето.
Онова тъмното отсреща,
всъщност не било небето,
а никога не се е досещал,
че морето плаче самотно
и него цяла нощ очаква.
Е, вече ще си пие кафето
всяка сутрин там на брега.
Ще спази обещанието си.
Нали роден е край морето.
Досега не го посещаваше,
свикнал то да е винаги там.
© Паулина Недялкова
© Паулина Недялкова Todos los derechos reservados