Известен пианист
руси коси разпилял,
с изискан маниер
свири романтично
в препълнена зала,
на черно пиано
с разтворени
нотни листи отгоре.
Танцуват нежните му длани
страстно върху клавишите
и струните запяват с омайни,
звънки, причудливи звуци.
Ноти и бели клавиши
неспирно говорят
с нечии мисли
за преживяни чувства.
Спомени изникват
по отминали копнежи.
Свири пианото неспирно
с огнени, лирични трели.
Акордите се сменят,
ту бурни, страстни,
ту тихи и нежни.
Чаровна музика
чувствено се носи
с прекрасни емоции,
в които рее се душата.
Феерия от звуци пианистът
пръска, носят се наоколо
мечти, блянове, копнежи,
рисува с нотите надежди.
Животът в соната се превръща,
пианото е негова симфония
от нежност за дългите му пръсти.
Музиката трогва те до сълзи,
изсвирена от мъж – виртуоз,
талантлив и даровит,
с неустоим темперамент,
жар и пламък.
Лее пианото вълшебна,
причудлива музика,
превърната в мелодии
от пианист със шеметни,
ласкави и чувствени пръсти.
© Ин Вел Todos los derechos reservados