Oct 17, 2008, 6:49 PM

Виртуоз 

  Poetry
660 0 9

                

Известен пианист

руси коси разпилял,

с изискан маниер

свири романтично

в препълнена зала,

на черно пиано

с разтворени

нотни листи отгоре.

 

Танцуват нежните му длани

страстно върху клавишите

и струните запяват с омайни, 

звънки, причудливи звуци.

 

Ноти и бели клавиши

неспирно говорят

с нечии мисли

за преживяни чувства.

Спомени изникват

по отминали копнежи.

 

Свири пианото неспирно

с огнени, лирични трели.

Акордите се сменят,

ту бурни, страстни,

ту тихи и нежни.

 

Чаровна музика

чувствено се носи

с прекрасни емоции,

в които рее се душата.

Феерия от звуци пианистът

пръска, носят се наоколо

мечти, блянове, копнежи,

рисува с нотите надежди.

 

Животът в соната се превръща,

пианото е негова симфония

от нежност за дългите му пръсти.

Музиката трогва те до сълзи,

изсвирена от мъж – виртуоз,

талантлив и даровит,

с неустоим темперамент,

жар и пламък.

 

Лее пианото вълшебна,

причудлива  музика,

превърната в мелодии

от пианист със шеметни,

ласкави и чувствени пръсти.

 

© Ин Вел All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??