11 dic 2022, 17:55

Властолюбието 

  Poesía » Otra
408 0 0

Властта привлича мнозина

както магнита - металите!

Но тя е и опасна мина,

омръзнаха ни скандалите.

 

Политиката често е неморална,

затова пази се от лапите и хищни,

писна ни от корупцията тяхна,

от това, че пак сме беззащитни!

 

Тях користта ги води,

сякаш тук ще векуват.

Тъй е с всички народи,

не могат да се излекуват.

 

И аз просто се срамувам,

че такава е реалността,

за жертвите и тъгувам,

къде изчезна човечността!?

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??