31 may 2023, 6:22

Влюбен бард за тебе пее ( Четвърта част ) 

  Poesía » De amor, Odas y poemas
569 5 5

ДЕСЕТА ПЕСЕН

 

Пропуснах хиляди неща наивно.

Труда си, може би, не оцених.

Раздадох се сред злото деградивно,

мечтите си от щастие лиших.

Повярвах в обещания лъжливи

и своето сърце сам нараних.

Над мен летяха облаците сиви,

а пътищата бяха все трънливи.

 

Преди да срещна теб еднообразно

редуваха се скучни дни и нощи.

Но твоето излъчване прекрасно

пред мен яви се и дойде на гости.

Когато посещаваш всеки път

душата ми, усещам аз все още,

че жив съм и в туптящата ми гръд

на обичта огньовете пламтят.

 

Ти имаш благородна топлина,

която в болка даже ще даряваш

и с нищо друго, не, не ще сравня -

търпението чисто да прощаваш.

Единствено с любов ще прекаля,

защото грееш ти и вдъхновяваш

и в най- измъчващите теглила

дете си на зовящи светила.

 

ЕДИНАДЕСЕТА ПЕСЕН

 

В очите ти да виждам все лазура

е моето пречувствено желание.

След облаците тъмни и след буря

небесният ти блик си е мечтание.

Светкавици и тътен не сломяват

душата ти с погубващо страдание.

От същността ти феите запяват

и ангели надежда ти даряват.

 

Усмивката малинова - омайна -

привлича с аромати на нектари.

От пчелен мед е сладостта безкрайна

на устните, на нежните пожари.

В косите ти е слънцето отново

и топлещият блясък меко жари.

Щом чуя всеотдайното ти слово

пропада всичко нагло и сурово.

 

Сред свежите полета затанцувай

със ритъма на своето сърце

и най- красивата дъга рисувай

възторжено с вълшебните ръце.

В синхрон на необятен порив лек

възраждащи са дух, снага, лице.

Повярвай в себе си, не ще си ек

от минало, а музика вовек.

© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??