16 ago 2007, 9:20

Влюбена 

  Poesía
1243 0 6
Влюбена съм, Боже мой,
нямам нито миг покой.
Все за него мисля аз,
чувам вечно нежен глас.

Думи прости казва, да,
чувам ги, но за беда
с друга някъде е той...
Аз мечтая. И покой

няма моята душа,
страда тихо тя в нощта,
с мен тъгува в този миг
и боли ме. Нечий лик

аз изграждам. Но, уви,
той пред моите очи
пак застава. Нямам аз
мира пак във този час.

Сякаш той сега е в мен
и обхванал е във плен
здраво моята душа,
бяга тя. Да разруша

искам аз във този час
тази примка. И на глас
моля се: "Пусни ме ти,
нека малко полети,

волно, моето сърце!"
Да се взема във ръце.
Но не мога! Ти си тук,
вътре в мен. И пак напук

мисля си за теб сега.
Боже Господи, кога
ще изтрия този лик?
Нужен ми е само миг.

Миг единствен. Просто аз
ще забравя този глас,
който казва ми смутен:
"Аз не искам, но си в мен

и преследваш ме!" Уви,
нямам мира в мойте дни.
Нощите ми са тъга,
пълни са със самота.

Ех, защо не си до мен
да те чувствам? Всеки ден
с теб да бъда. И лъчи
в мен да греят. Да мълчи

всяко зло. Да сме щастливи,
весели и тъй красиви,
любовта ни да огрява
пътя бъдещ. И в забрава

да потънат самотата,
мъката. Че и тъгата
да изчезне. Само смях
в нас да грее. Сладък грях

да изпълва мен в нощта,
да се радвам. И неща,
все прекрасни и красиви
да заместят дните сиви.

Ех, защо не е така?
Пак без теб съм. В самота
тъне моето сърце,
виждам твоето лице.

Боже, как така, кажи ми,
страдам аз, отговори ми,
че нали е любовта
да ни радва, а тъга

чувствам в моите гърди.
Нещо, както и преди,
мъчи ме. Какво да правя?
Тъй не ще да го забравя.

Да забравя? Любовта
красота е и мечта.
Аз не трябва да забравя,
ами друго да направя.

Да преглътна моя страх,
да застана и със смях
да му кажа: "Дни безброй
теб обичах, скъпи мой!"

© Цветелина Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??