Влюбена съм, Боже мой, нямам нито миг покой. Все за него мисля аз, чувам вечно нежен глас. Думи прости казва, да, чувам ги, но за беда с друга някъде е той... Аз мечтая. И покой няма моята душа, страда тихо тя в нощта, с мен тъгува в този миг и боли ме. Нечий лик аз изграждам. Но, уви, той пред моите очи пак застава. Нямам аз мира пак във този час. Сякаш той сега е в мен и обхванал е във плен здраво моята душа, бяга тя. Да разруша искам аз във този час тази примка. И на глас моля се: "Пусни ме ти, нека малко полети, волно, моето сърце!" Да се взема във ръце. Но не мога! Ти си тук, вътре в мен. И пак напук мисля си за теб сега. Боже Господи, кога ще изтрия този лик? Нужен ми е само миг. Миг единствен. Просто аз ще забравя този глас, който казва ми смутен: "Аз не искам, но си в мен и преследваш ме!" Уви, нямам мира в мойте дни. Нощите ми са тъга, пълни са със самота. Ех, защо не си до мен да те чувствам? Всеки ден с теб да бъда. И лъчи в мен да греят. Да мълчи всяко зло. Да сме щастливи, весели и тъй красиви, любовта ни да огрява пътя бъдещ. И в забрава да потънат самотата, мъката. Че и тъгата да изчезне. Само смях в нас да грее. Сладък грях да изпълва мен в нощта, да се радвам. И неща, все прекрасни и красиви да заместят дните сиви. Ех, защо не е така? Пак без теб съм. В самота тъне моето сърце, виждам твоето лице. Боже, как така, кажи ми, страдам аз, отговори ми, че нали е любовта да ни радва, а тъга чувствам в моите гърди. Нещо, както и преди, мъчи ме. Какво да правя? Тъй не ще да го забравя. Да забравя? Любовта красота е и мечта. Аз не трябва да забравя, ами друго да направя. Да преглътна моя страх, да застана и със смях да му кажа: "Дни безброй теб обичах, скъпи мой!"
Next from category
Next from the author
Прекрасно посвещение!