Влюбена
Слънце от очите ми изгрява.
Три морета в тях сега са скрити.
Седем езера с любов очакват
девет реки чисти, ненапити.
Светлозвънки струи полудели
във фонтани весели се къпят!
Девет песни в мене се запяват
със стогласи медени звънчета.
Някъде от миналото идат
и с любов в сърцето ми се вплитат,
и вълни от всичките морета
чувам, че за мене само питат.
Махат ми с протегнати десници.
Осоляват тъмните ресници.
Аз разтърсвам волната си грива –
вятърът в прегръдка ме обвива.
Пясъкът следите ми прегръща,
обичта ми жадно той поглъща.
Влюбена в морето и небето,
влюбена в звездите и луната,
влюбена във хората край мене,
вплетена в лъчите слънцедарни –
сливам се със чудната природа
дадена ми в дар сега от Бога!
© Стойна Димова Todos los derechos reservados