27 апр. 2014 г., 20:47

влюбена 

  Поэзия » Любовная
525 0 2

Влюбена

 

Слънце от очите ми изгрява.

Три морета в тях сега са скрити.

Седем езера с любов очакват

девет реки чисти, ненапити.

Светлозвънки струи полудели

във фонтани весели се къпят!

 

Девет песни в мене се запяват

със стогласи медени звънчета.

Някъде от миналото идат

и с любов в сърцето ми се вплитат,

и вълни от всичките морета

чувам, че за мене само питат.

 

Махат ми с протегнати десници.

Осоляват тъмните ресници.

Аз разтърсвам волната си грива –

вятърът в прегръдка ме обвива.

Пясъкът следите ми прегръща,

обичта ми жадно той поглъща.

Влюбена в морето и небето,

влюбена в звездите и луната,

влюбена във хората край мене,

вплетена в лъчите слънцедарни –

сливам се със чудната природа

дадена ми в дар сега от Бога!

 

© Стойна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??