20 jun 2012, 22:51

Внимавайте със спомените 

  Poesía » Otra
654 0 10

Внимавайте със спомените

 

 

Очаквах  декември да е зъл

- сняг, студ и вихър  бесен,

 a той, тихичко нощес дошъл,

топъл като врабчова песен.

 

Очаквах те леден и зъл

- спомен от далечната  зима,

приветен, добре ни дошъл,

слънце в декември да има.

 

Спомените трябва да разтребя,

старите ще хвърля на боклука,

някога... кой ще ми повярва, 

че от студ и камъкът се пука?

 

Къдрокосата  ми  внучка

ме чака с новичка  шейна...

защо на мен такава случка?!

- Дядо, да вървим, ти ми обеща,

 

искам, както в стария  спомен,

навън  да направим  пъртина,

ти да скиташ от вятъра  гонен,

а аз съм твоята малка дружина.

 

- Миличка, зима е, но няма сняг -

 със климата се оправдавам,

 търся  думи - спасителен бряг,

 факт е... на колене  заставам.

 

- Беше  различно... честен  кръст -

 моля  пощада от две тъжни очи,

 тя ми помаха с мъничък пръст

- Разбрах, но повече не ме лъжи!

 

 

© Запрян Колев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??