13 nov 2004, 16:59

Войната,която повечето мъртви не видяха 

  Poesía
884 0 4

Войната,която мъртвият не вижда 
                      "Между землей и небо война"
                         В.Цой

Онзи седна на бара и си викна питие.
Отвън светофарите крещяха на хората.
Лудият се огледа,
после побягна нанякъде.
Враните изведнъж се развикаха.
Жена в бяло влезе във бара.
Без възраст жена поръча малка бира.
Барманът избърса бутилката,
отвори я и я сложи пред мъртвата.
Тя се усмихна на другите мъртви.
Отвън униформената Смърт
продължи речта си от трибуната.
Тълпата аплодираше.
Онзи поет махна за още едно.
Барманът стана със мъка.
Робите продължаваха през пустинята.
Нямаше репортери.
От север вест нямаше.
А войната пълзеше към всички.

Лудият покри с ръце главата си,
не чуваше от взривовете,
не виждаше от прах и черен дим.

© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Някак ужасно е,че само лудият разбира.
  • забелязвам,че лудите и светофарите са на почит в стиховете ти
    харесва ми,макар че не бих казала,че разбирам идеята.Ама нищо де,щом си пресъздал така картината,че да се усети...дори само за това си стува да бъде прочетено!
  • Жоро,не знам къде да си пускам пътеписите
  • Добре само, че не разбирам защо е тука. Това ми изглежда като част от пътепис, а не на стихотворение...
Propuestas
: ??:??