Войната на таралежите
Когато всички свински таралежи
един на друг започнат да се ежат,
се вземат за юнашки боздугани
и в битка почват да нанасят рани.
Тогава нямат никакви задръжки.
Горките! Боздугани, но без дръжки.
Играят на мишлета и на котки,
ала уви! Те просто нямат топки!
В един момент на самосъжаление,
дано достигнат и до заключение,
че по- добре е да се раждат неми.
И да са с топки! Задължително големи!
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados