Врабче на пистата измръзнало примира.
Крилца подвило. Склопило очи.
Нищожна топчица в разхвърляната зима,
в която още сърчице тупти.
Край него, като вихър прелетяват
могъщите, изпънали тела...
Във ледения полъх - лед добавят.
А вятърът пришива им крила.
Защо пое в погрешната посока
ти, дребничка и клета живинка?...
Ще трябва да платиш сега урока.
С живота си – е точната цена.
© Людмила Билярска Todos los derechos reservados