13 nov 2014, 18:10

Врабчета вместо стрели 

  Poesía » De amor
698 0 6

-


Беше в края на август. Пристъпваха

ветровете на босо в листата.

Есента бе наясно, че — в тръпката

между нас — е persona non grata.

 

Помня — с пръсти си пишехме нещо,

дето всеки от нас препрочете.

С деколте учестено, усещах

как под твоето пърхат врабчета.

 

С цветове пренаситихме зноя.

Стана дръзка свенливата вечер.

Даже без — ”аз съм твой”, ”аз съм твоя”,

с теб за друго не мислехме вече...

 

Още ден! — и ще видиш в очите ми

всеки спомен как живо прелита,

след Амурова диря как тича

и мечтае без дъх за стрелите му!

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??