Спря ме жена агресивно.
Циганка. Май сме акрани.
- Само за бяла паричка
всичко чета по длани.
Гледам „на лист“ трепериш.
Черпи една цигара!
Черна магия имаш,
мъжове бол и раздяла.
Биволи черни сънуваш.
Страшни са, но не хапят.
Бягай чердата ли видиш.
Огън гори в кревата ти.
Чака те път със влака
и къща в чужда държава.
Иначе нищо ти няма.
Камък, та камък си здрава.
Хайде, че стана пладне.
Други чакат да гледам.
Ден дълъг, децата гладни.
Платата ми е - седем.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados
почва със закачка
и на края
изчезва ти пачка.