22 dic 2018, 18:20  

Врачка 

  Poesía » Otra
307 0 3

Беше толкоз отдавна...

 

Бях малък, но помня деня,

когато в лятна омáра

пред нашата пътна врата

спря привечер циганка стара.

 

Поиска от мама глътка вода,

да седне, била уморена.

Доволна от тези неща

реши да ми "гледа" - "на ръка".

 

Очите ѝ черни горяха,

пронизваха костите чак.

Четеше навярно съдбата,

от бъдното търсеше знак.

 

Предрече ми слава,дворци

и дълъг, безгрижен живот.

За труда си поиска парѝ,

тъй се правело, за да спори.

 

А мама в кухнята влезе,

филийка от хляб ѝ отряза.

И чух, че още сме бедни,

да дойде, когато порасна.

 

След нея затвори вратата,

целуна ме, както преди.

И свела поглед в тревата,

очите си с кърпа изтри.

 

Беше толкоз отдавна...

 

 

 

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??