4 feb 2010, 14:40

Време 

  Poesía » Filosófica
569 0 4

 

Време

 

Ти се движиш към мен като ледник.

Смилаш всичко пред себе си в себе си.

Аз стоя срещу теб и те гледам.

Омагьосан. Направо обсебен съм.

 

Миг след миг, с половин милиметър

се придвижваш зловещо насреща ми.

Ще ме смажеш, не се ли преместя,

но стоя, закопнял за човещина.

 

Може би точно в теб ще я срещна.

Тя отдавна избяга от хората.

Много малко сме днешните грешни,            

сред безгрешници, пуснали корени.

 

Аз стоя срещу теб да я върна.

Затова съм застанал на пътя ти.

Както всички - и мен ще погълнеш

с топлината, в душата ми скътана.

 

Но дано се окаже, че с нея

ще се срине критичната точка. 

И голямото ледотопене

между хората може да почне.

 

 

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??