19 feb 2021, 14:10

Време за любов 

  Poesía » De amor
257 3 0

 

Време за любов

/Свидна/

Сред бурното море платна издува,

корабът на спомени предишни

и няма думи или мисли грешни,

щом любовта душата ми помилва.

 

На залеза във скута коленича,

от чашата му пия глътка вечност,

на челото ми кичур се ветрее,

тъмна нощ в очите ми наднича.

 

В такава нощ луната покорена,

с черен креп лицето си покрива

и няма я пътеката красива,

аз птица съм във полета ранена.

 

Но вятър щом в ръцете си ме вземе

и вдигне ме високо към небето,

а волното изпълни ми сърцето,

за теб Любов е всичкото ми време!

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??