11 jun 2010, 19:43

Вричане 

  Poesía » De amor
931 0 0

Обичам те! И винаги ще те обичам,

сълзи от радост ще текат,

защото на теб се ази вричам,

на теб, мой образ мил и свят.

 

Очите твои ме изгарят,

твоят плам в мен струи.

Дълбоки рани те отварят,

но от сладост не боли.

 

Аз съм твой, и твой ще бъда,

до сетен дъх и капка кръв.

Дори и пръст да се превърна,

дори за рибите да бъда стръв.

 

Любовта е жар, която ме изгаря,

смисълът в този объркан свят.

Любовта е дар, който  ни влудява,

превръщащ и бедния в богат.

 

Позволи ме да те обгърна,

с нежност и любов да те даря.

Нека силно те прегърна,

злото в мене да сломя.

 

Ще бдя над тебе, най-прекрасна

от всички хора на света.

Моя птичка сладкогласна,

моя мъничка сърна.

 

              25.05.1999 г.

© Райко Дяков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??