23 jul 2021, 22:47  

Всичко сътворено ще остане 

  Poesía » Formas graves
556 9 13

Недей да криеш този кичур бял –
прокраднал се по чeлото отблясък.
Аз знам, че всеки спомен е застлал
пътеката за нов и силен тласък.

 

Следите по телата са окраска
и разчертан е земният ни път.
Но щом туптим ведно, дори безгласно,
нетленна става смъртната ни плът. 

 

И всеки миг ще пази топъл кът,
а всичко сътворено ще остане.
Привидно по-човечен е светът,
в градината щом плод се е захванал.

 

А шарката в косите е разцвет –
проправил път за нашия завет.
 

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??