1 feb 2011, 19:28

Всяка Муза да си знае гьола 

  Poesía » De humor
814 0 14

 

(По М. Емельянов)

 

 

Прегърнала възглавницата – спя...

А в сънищата ми се появява Муз(а)

и върши чудеса след чудеса:

поправя кранчетата в банята,

пералнята, изглажда ми прането,

сварява ми кафе, обелва лука,

а яденето къкри тихо като котка

и ароматът му ухае и в съня.

А къщата блести от чистота...

Надежди крехки във съня лелея,

че всичко ще си дойде на место -

ще взема най-накрай да се омъжа!  –

от мъките да я избавя...

На святото й място друг ще сложа,

със сълзи на очи да реже лук!...

А Муз(ът) на възглавницата ми ще спи!

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??