Вярната Пенелопа
Ах, тая пуста чужбина,
тоя Клондайк, тая златна мина!
Тя си примами мнозина,
примами и мене, и аз да замина.
Мойта Пенелопа вече не зърнах,
щото години не се върнах
нито при майка, нито при нея.
Затуй майка ми писа, че линее
по барчета и дискотеки
и мъката си излива пред всеки.
После с едного преспива до сутринта
само и единствено от суета.
И облачето бяло,
тъй както си летяло
и то, майко, каза, че е видяло
завита под чуждо одеяло.
Ах, тя, за мен горката!
Колко мъка в душата
трябва да излива пред мнозина,
докато съм аз в чужбина?
Но като Одисей и аз ще се върна!
Тогава ще е силно майко прегърна
и в някой храм свещен,
под венчило ще минем в светъл ден!
Малък Петко - Одисей
Честит ви Свети Валентин, драги Откровенци! Според мен, Свети Валентин за българите е 365 дена, а точно определена дата за него е за инуитите, ескимосите и по северните, че да могат и те, с неговото идване, да се сетят за по тънките работи. Пожелавам ви наздраве по случай Трифон Зарезан!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados