13 oct 2018, 9:36

Вятърко 

  Poesía » Para niños
1563 8 20

В шепи сбрал Вятърко жълти листа.

Хукнал на птиците след песента.

Спънал се в облак, дъжд завалял.

Всичките листи измокрил без жал.

 

Втурнал се Вятърко да ги сбере.

Искал на Слънчо да ги занесе.

Слънчо е топъл, ще ги изсуши.

Мократа шума много тежи.

 

Спрял да почине на стария бор,

ала с бодлите си той го убол.

Вятърко викнал, проронил сълза.

Бора обсипал с листа от бреза.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Моя златна есен »

3 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??