Oct 13, 2018, 9:36 AM

Вятърко 

  Poetry » For kids
1552 8 20

В шепи сбрал Вятърко жълти листа.

Хукнал на птиците след песента.

Спънал се в облак, дъжд завалял.

Всичките листи измокрил без жал.

 

Втурнал се Вятърко да ги сбере.

Искал на Слънчо да ги занесе.

Слънчо е топъл, ще ги изсуши.

Мократа шума много тежи.

 

Спрял да почине на стария бор,

ала с бодлите си той го убол.

Вятърко викнал, проронил сълза.

Бора обсипал с листа от бреза.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

The work is a contestant:

Моя златна есен »

3 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??