13 окт. 2018 г., 09:36

Вятърко 

  Поэзия » Для детей
1569 8 20

В шепи сбрал Вятърко жълти листа.

Хукнал на птиците след песента.

Спънал се в облак, дъжд завалял.

Всичките листи измокрил без жал.

 

Втурнал се Вятърко да ги сбере.

Искал на Слънчо да ги занесе.

Слънчо е топъл, ще ги изсуши.

Мократа шума много тежи.

 

Спрял да почине на стария бор,

ала с бодлите си той го убол.

Вятърко викнал, проронил сълза.

Бора обсипал с листа от бреза.

© Лина - Светлана Караколева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Моя златна есен »

3 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??