Вятърът и мечтата
/Баладично/
Поспря се някой тук,
до мен се беше спрял.
Това бе вятърът,
от клоните прогонен.
Спомни си сега
за своята печал -
влюбил се в мечтата,
която дълго гонел.
Но отлетяла тя
нанякъде сама.
От тъга притихнал
вятърът бездомен.
После хукнал с ярост
да скита из света
и срещнал я след време
като съсухрен спомен.
Усмихнала се тя -
старата мечта,
и умряла тихо -
като лист отронен.
Вятърът се скрил
в тъмата на нощта,
в безветрие потънал
и светът огромен.
Но някаква си птица
гнездо си свила там
и малките отглеждала
с вяра и трохички.
Вятърът ми каза:
- Мечти умират - знам,
но други полетяват.
Отнася се за всички.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados