13 may 2009, 13:04

Вълшебница 

  Poesía » Del paisaje
1073 0 32

                                                                                               

                                                                    Из дългите мисли на Мечо Пух:

                                                              "А единствената причина да си пчела  –

                                                               доколкото знам –  е да правиш мед !"

                           http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=174335#comments 

 

 

Просторът син внезапно притъмня.

Отново заръмя в гората тихо,

а работливката, с намокрени крилца,        

угрижено потърси място скрито.

 

Разплакано, завит със влажен шал,

надникна с плахо вирната главица -

напъпил цвят, под ябълково-розов воал,

загледа любопитно крехката светица.

 

Ветрец погали клонките игриво.

Протегна се усмихнато дъгата.

Под слънчевата ласка закачлива,

зажужука златокрилата в гората.

 

От лепкави полени, лист по лист,

вълшебницата носи фин нектар.

Ще сътвори блажен, кристално чист,

лечебен елексир - божествен дар.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=hGxYggU-4mY

 

12.05.2008

Julie

 

© Юлия Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??