ВЪПРОС КЪМ ПОЕТИТЕ
Р. Чакърова
Водата отказа от днес да полива мечтите.
Дъждът спотаи се зад облак, обхванат от страх.
Смутено шушукаха горе в небето звездите
и ръсеха вредом светулки от звездния прах.
Вселената хлъцна учудено – суша голяма...
Как щяха да плуват планетите в нея сега?
И даже поет да заплаче от обич ли няма?
Нима си е тръгнала в рими горката тъга?
Бездомни ще скитат куплети и думи красиви,
защото любов без сълзи си е истинска проза...
И кой ще направи цветята безводно щастливи,
особено тъй достолепната, нежно ухаеща роза...?
Лондон, 14/03/2018 22:44
© Rositsa Chakarova Todos los derechos reservados
Но не знам отговорът на въпроса ти още..
Поздрави!