Mar 17, 2018, 11:24 PM

Въпрос към поетите 

  Poetry » Other
630 1 1

ВЪПРОС КЪМ ПОЕТИТЕ 
Р. Чакърова 

 

Водата отказа от днес да полива мечтите. 
Дъждът спотаи се зад облак, обхванат от страх. 
Смутено шушукаха горе в небето звездите 
и ръсеха вредом светулки от звездния прах. 

 

Вселената хлъцна учудено – суша голяма... 
Как щяха да плуват планетите в нея сега? 
И даже поет да заплаче от обич ли няма? 
Нима си е тръгнала в рими горката тъга? 

 

Бездомни ще скитат куплети и думи красиви, 
защото любов без сълзи си е истинска проза... 
И кой ще направи цветята безводно щастливи, 
особено тъй достолепната, нежно ухаеща роза...?

 

Лондон, 14/03/2018    22:44

© Rositsa Chakarova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесвам това поетично послание от снежният/ може би / тази вечер Лондон .
    Но не знам отговорът на въпроса ти още..
    Поздрави!
Random works
: ??:??