Върхът е самота.
Върхът е суета.
И друго нищо няма.
На края на света
до края на скръбта
Върхът - мечта голяма -
в човешкия живот
самотен, недостъпен,
под нереален свод
надвиснал като тътен.
Заблудите пилей
Върхът и вечно мами,
над него щом изгрей
красива гордостта ни.
Внезапен, верен страж
на станните ни мисли,
Върхът - измамно наш,
във сънища измислени.
Докато гордо грее
непобеден, несбъднат,
искра във нас ще тлее
и шансът ни ще бъде
през земния живот
все към Върха по-близо
да се стремим. Самотни.
Със зверски оптимизъм.
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados