Feb 1, 2011, 1:20 PM

Върхът 

  Poetry » Other
554 0 3

Върхът е самота.

Върхът е суета.

И друго нищо няма.

На края на света

до края на скръбта

Върхът - мечта голяма -

в човешкия живот

самотен, недостъпен,

под нереален свод

надвиснал като тътен.

Заблудите пилей

Върхът и вечно мами,

над него щом изгрей

красива гордостта ни.

Внезапен, верен страж

на станните ни мисли,

Върхът - измамно наш,

във сънища измислени.

Докато гордо грее

непобеден, несбъднат,

искра във нас ще тлее

и шансът ни ще бъде

през земния живот

все към Върха по-близо

да се стремим. Самотни.

Със зверски оптимизъм.

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??