29 ago 2007, 12:07

Върни се 

  Poesía
631 0 3

Върни се



Спомняш ли си онова прекрасно лято,

когато бе богиня ти за мен?

Спомняш ли си всичко свято?

Спомняш ли си онзи ден?


Онзи ден на щастие и мъка,

ден на радост и на паднали звезди.

Когато всичко се обърка

и започна да вали.


Стоях самотен под дъжда

и гледах как изчезваш в далечината.

Сякаш срути се света

и сърцето ми умря във суетнята.


Исках да открия сила на земята,

която да те върне пак при мен.

Но образа ти се стопи  в далечината,

от чужди думи заслепен.


Върни ми слънцето, върни луната,
върни ми всеки бляскъв ден.
Върни ми радостта в душата

и чак тогава забрави за мен!

Сега целуваш чужди устни,

сега изгаряш в чужда страст.

Но искам пак да бъдеш моя,

като в онзи ден и час!

Nick Dracula

© Антон Городецки Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрави!
  • Прекрасно!
  • Не, не мога да не отлича това: "Върни ми радостта в душата / и чак тогава забрави за мен!" - силно въздействащо и докосващо. Според мен това би било по-добрият завършек за произведението ти. Но затова поезията е "лично творчество" - твои си мисли, твои си чувства, твой личен си начин на изразяване, твой - уникален си талант...
Propuestas
: ??:??