25 feb 2015, 23:35

Във студените длани на дните 

  Poesía
553 2 5

Във студените длани на дните
аз на зимно врабче заприличах...
И снежинки, стопени в очите,
в летни сънища нощем се стичат.

 

Забрави ме! Не мога да пея
като славей възторжени песни...
Търся само любов! Да се сгрея...
Но стрехите! Стрехите са тесни!

 

И подскачам в снега. Но ми пари
под крилете дилема голяма -
две трохи, или две-три цигари...
Твойта обич? Или чуждо рамо...

 

Забрави ме! Съвсем избледняха
цветовете на мойто начало...
Ще заспя под студената стряха.
И в съня си ще светя... до бяло!

 

Забрави ме! Врабчетата зиме
на безцветни съпруги приличат...
Ти... безцветна посока си имаш.
Аз... през лятото само обичам!

© Гълъбина Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??