21 dic 2010, 14:12

Я! 

  Poesía » Otra
1703 0 24

Вчера Игнажден. Поверие, знам ли
тъжно ли е или смешно,
но първият, който влезе в дома ми,
беше гълъбче. Гълъбче беше!

Ще кажете: тук е послужено с хитрост.
Добре де, но аз да попитам:
защо всяка сутрин оставям трохите,
друга сутрин кълве – и отлита?

И сега отлетя, много ясно, при мен е
топличко, но му е тясно.
Обаче – полазник. Не е без значение!
Да можех да литна и аз, но...

Не, няма да влизам. На балкончето просто.
Да чуя от нечия стая:
- Я, Райсъна! Райсън, дошъл ми на гости!

Защо пък да не помечтая?

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??