29 ene 2012, 17:13

Януарска сълза 

  Poesía » Otra
549 0 8

По бялата пазва на зимата

януарска сълза се стича.

Блести и крещи незримата

тъга на снега безразличен.

 

Януарска сълза замислена,

дълго търсила своя пътека,

болезнена като истина,

като дъх прозрачна и лека.

 

Снежинки тичат задъхано,

по хубост със  нея се мерят.

Януарска сълза, настръхнала,

от студа самотно трепери.

 

Прибери я на топло в дланите

или в устните. Там ще се сгрее.

Ще засвети със синьо сияние

и в сърцето  ще оживее.

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??