Бели паяжини размята
януарската бяла магия.
Изсъхнала чака земята
със слънце да се напие.
Посребрените телеграфни жици
за майска орис се молят.
Молят се и чакат птици
слепите още тополи.
Под глухите стрехи на къщите
се състезават капчуци -
да не са вече същите,
да станат пролетни звуци.
© Деа Todos los derechos reservados