5 may 2012, 16:30

Юли 

  Poesía » Otra
710 1 7

Юли е огнен, горчиво – самотен.

За него светулките плачат.

Храбра трева очаква безропотно

смъртта си от млади косачи.

 

На лятото в шепите спи суховеят

и спомени тихо припяват.

На юли с гласа някой тихо се смее

и ехо в полето остава.

 

Горещи са дланите. Неми сърцата.

В тях бие самотният юли.

Рисува ни лятото цветно лицата

и шепне подканващо... Чу ли?

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??