23 mar 2008, 14:12

За чаровника и наивното момиче 

  Poesía
903 0 7

Вървял по пътя един чаровник много хитър.

Галантен бил. Колекционер.

Не го смущавали жените -

на доста той сърцата бил отнел.

Събирал си ги във торбичка,

но вече нямал интерес -

все по-лесни му се стрували жените,

тъй умело ги ограбвал - със финес.

Видял тогаз чаровникът едно момиче -

красиво, нежно и добро.

Купувало закуска на кученце-мъниче,

личало му, че то обича всяко живо същество.

Момичето раздавало усмивки неуморно,

стотинки пуснало на уличния музикант,

изглеждало така доволно,

сърцето му чаровникът в тоз миг пожелал.

 

Тогава той след нея се провикнал:

Наивно момиче, поспри! Накъде?

Нима си мислиш, че можеш всички да обичаш

с туй мъничко сърце?

Не можеш, наивно момиче! Повярвай ми - не!

На бас, че още на ъгъла ще се препънеш в човек,

който и трохичка обич не ще ти даде!

Чуй ме, наивно момиче - 

пожали туй мъничко сърце!

Недей отсега го обрича да се удави в дълбокото море!

Море от отчаяние, наивно момиче -

над него не ще видиш ясно небе.

Недей, наивно момиче!

Цял живот ще имаш нужда от сърце.

На мен подари го, наивно момиче,

а аз обещавам да го пазя добре.

Повярвай, аз зная как да го обичам...

 

... Е, поне докато срещна друго тъй наивно сърце!

               23. 03. 2008 г.

© Наталия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти от сърце, защото твоето стихотворение помогна на една моя приятелка да превъзмогне страданията си по една любов Невероятна си
  • Ей, мила!Постоянно ме изненадваш (не че се съмнявам в способностите ти!).Много ми харесва!Изуми ме!Страхотна идея...Прегръдки
  • Ех...че хубаво! Пишеш прекрасно наистина!
    с много обич, Наталия.
  • Аууу много ми хареса!Пишеш все по-хубаво!Прекрасно е!Искрени поздрави!
  • Чудна история.Да се чуди човек кой иска да бъде-момичето или чаровника.Поздрави.
  • Прекрасно е
  • Да пази Бог от такива "колекционери"/рки
    Много добро, увлича като приказка!
Propuestas
: ??:??