Народни врачки
с мургав тен
лекуват ни по храчки,
по корем,
със боб,
с люцерна,
със зоб,
със целина,
със кръв от костенурки,
със прилепски уши,
със хурка,
и от еднорог сълзи...
От горе заредени
от извънземни,
от духове бенбени,
от тотеми
на Маниту,
на Змей Горянин,
на вожд живеещ във иглу,
дори... от призрака на Сталин...
Лекуват ни и баят,
магии махат,
вълшебства знаят.
С надежда чакат
над топки от кристал
да дойдеш ти -
поредният абдал
с отворени (невиждащи) очи...
Лечението е гарантирано!
Изцеряват и душата, и сърцето,
но от всичко най е сигурно,
че прогонват демона... от портмонето...
13.04.2017.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados
Благодаря с усмивка 😋