18.05.2020 г., 0:04 ч.

(За) да сме живи, (за) да сме здрави 

  Поезия » Хумористична, Пародии
923 1 12

 

Народни врачки 

с мургав тен

лекуват ни по храчки, 

по корем, 

със боб, 

с люцерна, 

със зоб, 

със целина, 

със кръв от костенурки, 

със прилепски уши, 

със хурка, 

и от еднорог сълзи... 

 

От горе заредени 

от извънземни, 

от духове бенбени, 

от тотеми

на Маниту, 

на Змей Горянин, 

на вожд живеещ във иглу, 

дори... от призрака на Сталин... 

 

Лекуват ни и баят, 

магии махат, 

вълшебства знаят. 

С надежда чакат

над топки от кристал 

да дойдеш ти - 

поредният абдал

с отворени (невиждащи) очи... 

 

Лечението е гарантирано! 

Изцеряват и душата, и сърцето, 

но от всичко най е сигурно, 

че прогонват демона... от портмонето... 

 

13.04.2017.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??